gavle.foretagslokaler-sverige.se: Foretagslokal i Alderholmen

Foretagslokal i Alderholmen

 

Om området

Alderholmen ligger precis bredvid centrum, på den östra sidan. Namnet kommer förmodligen från faktumet att stadsdelen tidigare låg på en ö, vilken skiljdes åt från fastlandet genom de två kanalerna som löpte på var sida om området. Specifikt för Alderholmen är Gävles handelsport för import och export som är belägen i stadsdelen. Tack vare det geografiska läget är många stora industrier och företag etablerade i anknytning till hamnen och stadsdelen. Det kanske mest kända är kafferosteriet, Gevalia. Tidigare gick området igenom en svår period, då flera företag lämande Alderholmen och det förföll. Genom att göra en upprustning av bostäderna och ny stadsplanering blev Alderholmen ett ny populär stadsdel som markandsfördes som en båtstad. Området fick det nya namnet Gävle strand. De nya och moderna husen och anläggningar intill vattnet har gjort området väldigt eftertraktat och en populär destination bland företagare. I samband med upprustningen har området fått en stor betydelse för Gävles utveckling.

 

Värt att se och göra

Jungfruparken

Havsvandring

 

Geografi

Alderholmen är beläget strax ovanför Gävle centrum på den östra sidan. Området ligger intill vattnet och utgjorde för en lång tid sedan en ö.

 

Länkar

Karta över Alderholmen

Alderholmen på Wikipedia

Om Gävle Strand från Gävle kommun

Företagslokaler är lokaler tillämpade för företag med diverse verksamheter; kontor, butik, industri och lager. När du letar efter en lokal till din verksamhet bör du fundera på vilken typ av lokal du behöver, vad den ska användas till och storlek av lokal som du vill hyra, samt det geografiska läget. Fördelen med att hyra en lokal för ditt företag är att det ofta medför flexibilitet. Hyra och regler kan variera beroende på hyresvärden. Generellt gäller ett hyresavtal tills vidare och uppsägnignstiden är oftast nio månader. Börja din sökning av lokaler för ditt företag genom länkarna till höger.

Mere i denne kategori: « Centrum Villastaden »